PAS-blokkade treft boer rond Veluwe

Boeren rond Natura-gebied Veluwe kunnen tot half december geen uitbreidingsvergunning aanvragen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof.

PAS%2Dblokkade+treft+boer+rond+Veluwe
© Twan Wiermans

Vergunningaanvragen worden geblokkeerd door een misrekening die is gemaakt bij het toekennen van de natuurwaarden op het ecoduct Hulshorst. Het knelpunt heeft een grote uitstraling, want op het betreffende hexagoon mag geen enkele stikstofverhoging plaatsvinden.

Adviseurs

Bedrijven langs de Randmeren melden inmiddels op de blokkade te stuiten wanneer ze een vergunningaanvraag indienen. Bedrijfsadviseurs die in het gebied actief zijn verwachten dat ook aanvragers in Flevoland en in de Gelderse Vallei er last van hebben.

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk kent het probleem van de 'rode' hexagoon die iedere ontwikkeling blokkeert. Volgens hem wordt het bij de eerste herziening van de PAS hersteld.

Zeer kwalijk

Interim-voorzitter Erik Back van LTO Noord Gelderland constateert ook dat er een aantal zaken niet goed gaat rond de PAS. 'Als daardoor geen vergunningaanvragen meer worden aangenomen, is dat zeer kwalijk.' Ook hij gaat er van uit dat het wordt gerepareerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer