Prijzen+boerenkaas+stabiel
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Prijzen boerenkaas stabiel

De noteringen voor boerenkaas zijn deze maand gelijk gebleven. De kiloprijs voor boerenkazen boven de 20 kilo blijft op 4,65 euro staan.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo komt uit op 4,35 euro, die van 16 kilo op 4,50 euro. De prijs van Leidse 30+ staat nu op 4,60 euro. Voor kruidenkaas wordt 4,45 euro per kilo uitgekeerd.

De 'redelijke' stemming in maart is omgeslagen in 'goed' voor april, stelt de noteringscommissie in de nieuwsbrief van de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders.

Koers

'Er wordt in de pers volop gespeculeerd over de koers van de zuivelnoteringen nu de melkquotering is afgeschaft', meldt de commissie. 'Die onzekerheid leidt er toe dat de prijzen voor zuivelproducten weer wat onder druk komen te staan.'

Vorige maand maakte de noteringscommissie nog melding van extra aanvoer van boerenkaas. 'Deze aanvoer is inmiddels op gang gekomen. De omvang van deze extra aanvoer is vooralsnog onduidelijk, maar er is wel vertrouwen dat de markt deze extra aanvoer op enige termijn af zal kunnen zetten in de richting van de consument.'

Voorraden klein

De voorraden oude en extra belegen kaas zijn zeer klein en kunnen op deze wijze wellicht wat aangevuld worden. De handel geeft aan dat de (paas-)verkoop van kaas in de afgelopen maand overigens prima is geweest. 'Ook dit geeft vertrouwen', constateert de commissie.

De markt aan de verkoopzijde is gezond. 'Voor een duidelijke koers in de notering is meer duidelijkheid nodig over de omvang van de voorraad boerenkaas na de maand april', aldus de commissie.

De noteringscommissie komt op vrijdag 1 mei 2015 opnieuw bijeen.

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  20 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  10 %
 • Zondag
  14° / 13°
  90 %
Meer weer