Gedeputeerde+wil+%27meer+mannen+in+de+pan%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Gedeputeerde wil 'meer mannen in de pan'

Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings wil meer haantjes, bokjes en stiertjes in de pan. 'Wat mij betreft mogen we wat vaker een man in de pan hakken.'

De drang naar efficiency in ons voedselsysteem zorgt ervoor dat jaarlijks 40 miljoen haantjes, 75.000 bokjes en 1,4 miljoen stiertjes worden behandeld als restproduct.

We voeren ze aan andere dieren, verwerken ze tot relatief laagwaardige vleeswaren of - als we het echt niet meer weten - maken ze af.

Mannenvlees

Youth Food Movement Brabant en het Transitieteam Brabantse Agrofood vinden dat dat anders kan.

Op de Dutch Design Week bemannen ze van 17 tot 24 oktober op het Ketelhuisplein in Eindhoven een speciale Mannenvlees BBQ in.

Bezoekers kunnen daar porties haan, bok en stier geserveerd krijgen.

Voedselsysteem

De Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings (Agrarische Ontwikkeling) opende zaterdagmiddag in Eindhoven de BBQ.

‘Dat we nauwelijks mannenvlees eten, geeft wel aan hoe complex ons voedselsysteem is geworden. Het staat ver af van de gemiddelde consument’, vindt Spierings.

Weer

  • Woensdag
    6° / 4°
    10 %
  • Donderdag
    6° / 4°
    60 %
  • Vrijdag
    6° / 3°
    70 %
Meer weer