Nederlander eet minder vlees

Nederlanders eten steeds minder vlees. De consumptie daalde vorig jaar tot gemiddeld 76,3 kilogram vlees, één kilo minder vergeleken met het voorgaande jaar.

Nederlander+eet+minder+vlees
© Twan Wiermans

In 2010 aten Nederlanders nog gemiddeld 80,8 kilo vlees, blijkt uit een onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), onderdeel van de Universiteit van Wageningen.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier. Omgerekend verorberden we in Nederland vorig jaar zo'n 170 miljoen kippen, bijna 6,5 miljoen varkens en meer dan 100.000 kalveren.

Kleinere porties

Uit eerdere onderzoeken bleek al dat Nederlanders minder vaak vlees eten bij de warme maaltijd en dat de vleesporties kleiner worden. Volgens de onderzoekers houden Nederlanders vooral van varkensvlees, hoewel de consumptie al wel tien jaar daalt.

Per hoofd van de bevolking werd vorig jaar ongeveer 37 kilo aan onder meer koteletten, varkenshaasjes en speklappen verorberd. Dat is bijna de helft van de totale vleesconsumptie.

Gevogelte (vooral kip) maakt bijna een derde uit van het totaal en rundvlees een vijfde. Paardenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer