Extra wateraanvoer via Lopikerwaard

In tijden van extreme droogte voert Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden extra zoetwater aan naar West Nederland om verzilting tegen te gaan. Maatregelen in de Lopikerwaard zijn nodig om de aanvoerroute te waarborgen.

Extra+wateraanvoer+via+Lopikerwaard
© Stichtse Rijnlanden

Het waterschap voert het extra zoetwater onder meer aan vanuit de Lek door de Lopikerwaard. De verwachting is dat West Nederland in de toekomst vaker behoefte heeft aan meer zoetwater.

Om aan die extra vraag te kunnen voldoen, zijn maatregelen nodig in de Lopikerwaard. Het waterschap organiseert op maandag 26 oktober in Lopik een informatieavond over dit project.

Lopikerwaardroute

Eén van de aanvoerroutes van zoetwater voor West Nederland is de Lopikerwaardroute. De gevolgen van de wateraanvoer zijn in de Lopikerwaard het grootst, omdat in dit gebied het watersysteem onvoldoende groot is.

Daarom zullen watergangen verbreed moeten worden, stuwen vergroot en mogelijk bruggen verplaatst. Welke maatregelen precies nodig zijn, is afhankelijk van de aanvoerroute. Op dit moment wordt onderzocht welke route door de Lopikerwaard de meest efficiënte is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer