Conditie+droge+dijken+verbeterd
Nieuws
© Ulco Wesselink

Conditie droge dijken verbeterd

De conditie van de droogtegevoelige dijken in het gebied van het hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is verbeterd. Dat blijkt uit de resultaten van de inspectie.

Het aantal scheuren in de 45 kilometer dijken langs de Wierickes, Grecht en Geer is verminderd en de grootte van de scheuren is afgenomen of gelijk gebleven.

'De regen van de afgelopen week in combinatie met de beregening van de dijken heeft kennelijk zijn vruchten afgeworpen', meldt het waterschap. Over twee weken staat een nieuwe inspectie gepland en de beregening van de veendijken zet De Stichtse Rijnlanden voortgezet.

Peil Lek daalt

Het waterpeil in de Lek blijft langzaam dalen. Dat heeft vooralsnog geen consequenties voor de aanvoer van water naar het Kromme Rijngebied en de aanvoer van vers water voor de Utrechtse grachten en de Vecht, aldus De Stichtse Rijnlanden.

Wel heeft het waterschap deze week een tijdelijke pomp geplaatst aan de Landscheidingsweg in Wijk bij Duurstede en wordt deze naar verwachting dinsdag in gebruik genomen. Hiermee kan vanuit de Kromme Rijn extra water in de Melkwegwetering worden gepompt voor de aanvoer van water richting Langbroekerwetering.

De droogte heeft nog geen gevolgen voor de waterkwaliteit. Het hoogheemraadschap heeft nog geen meldingen van blauwalg of vissterfte ontvangen.

Weer

 • Donderdag
  16° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  15° / 10°
  70 %
 • Zaterdag
  14° / 10°
  50 %
Meer weer