Grondonderzoek+Nederrijn%2D+en+Lekdijk
Nieuws
© De Stichtse Rijnlanden

Grondonderzoek Nederrijn- en Lekdijk

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden voert de komende maanden een onderzoek uit aan de Nederrijn- en Lekdijk om de dijken te versterken.

Het waterschap onderzoekt of en waar maatregelen in de toekomst nodig zijn om het gebied 'Centraal Holland' goed beschermd te houden tegen overstromingen vanuit de rivier. Voor dit doel is het waterschap een project gestart onder de noemer 'Dijkversterking Centraal Holland'.

Het onderzoek vindt in de zomer en het najaar plaats op de Nederrijn- en Lekdijk tussen Amerongen en Schoonhoven. Ingenieursbureau Arcadis voert dit onderzoek uit samen met lnpijn-Blokpoel Ingenieursbureau en Mos Grondmechanica.

Droogte

Het onderzoek aan de Nederrijn- en Lekdijk heeft overigens geen verband met de droogte op dit moment, meldt De Stichtse Rijnlanden.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer