Protestbrief LTO naar Franse ambassade

LTO Nederland wil dat de Franse overheid ingrijpt wanneer boze boeren niet-Franse producten tegenhouden of vernielen. Die eis is neergelegd in een brief aan de Franse ambassadeur in Den Haag.

Protestbrief+LTO+naar+Franse+ambassade
© LTO Nederland

De brief is vanmiddag bezorgd op de ambassade. Hij bevat een scherp protest tegen het feit dat in Frankrijk niet wordt opgetreden tegen het molesteren van vervoerders en producten uit andere landen.

Regelrechte discriminatie

LTO keurt ook de oproep van de Franse regering af om bestaande contracten open te breken en alleen nog in Frankrijk geproduceerd voedsel te kopen. Het is volgens voorzitter Albert Jan Maat een regelrechte discriminatie van andere boeren en tuinders, ook uit Nederland.

'Het maakt het disfunctioneren van de markt alleen maar erger en draagt niet bij aan een versterkte Europese inzet voor export', aldus de brief aan de Franse ambassadeur. LTO vraagt hem 'met klem' het protest over te brengen aan zijn regering.

Parijs neemt situatie serieus

Positief is LTO over het feit dat Parijs de moeilijke situatie in de land- en tuinbouw serieus neemt en bereid is de problemen op Europees niveau aan de orde te stellen.

Boeren en tuinders moeten volgens Maat meer ruimte kregen om in ketenverband afspraken te maken. 'En de EU kan forsere inspanningen plegen voor het openen van nieuwe exportmarkten en het opruimen van bureaucratische belemmeringen voor handel', aldus de LTO-voorzitter.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer