Maat: groen onderwijs geen stiefkindje

Het groene onderwijs mag geen stiefkindje worden van het ministerie van EZ . Die waarschuwing geeft LTO- Nederland voorzitter Albert Jan Maat.

Maat%3A+groen+onderwijs+geen+stiefkindje
© Dirk Hol

Hij deed zijn uitspraak vanavond tijdens een bijeenkomst van LTO en van de Nationale Coöperatieve Raad (NCR) in Den Haag. De LTO-voorzitter wees onder meer op de dreigende bezuinigingen op het groene onderwijs.

Er zijn signalen dat door het ministerie van EZ toch meer wordt gekort op het groene onderwijs dan door OCW op het andere beroepsonderwijs. ‘Dit ondanks publieke toezeggingen van de premier.’

Geen groenpact

Maat is ook teleurgesteld dat er naast het in 2013 gesloten nationaal Techniekpact nog steeds geen Groenpact is. Zo’n pact zou er voor kunnen zorgen dat meer mensen opgeleid worden voor het werken in de groene sector.

De agrosector en het groene onderwijs hebben voorstellen klaar voor een groenpact. De LTO-voorzitter liet blijken dat hij nu ook actie van het ministerie van EZ verwacht.

Waardering

Tijdens de bijeenkomst in Den Haag uitte de LTO-voorzitter ook waardering voor de inspanningen van het departement, onder meer bij het ontwikkelen van nieuwe exportmarkten. 'Ga door op die weg', zei Maat in de richting van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer