LTO%3A+huzarenstukje+van+Dijksma
Nieuws
© Ida Hylkema

LTO: huzarenstukje van Dijksma

'Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft door haar inzet een huzarenstukje geleverd. Dat geeft de boeren meer lucht op de route naar herstel.' Zo reageert LTO Nederland op het groene licht uit Brussel voor herstel van door muizen beschadigd grasland.

Volgens Wiebren van Stralen, beleidsadviseur Mest en Milieu van LTO, is in korte tijd het hoogst haalbare in Brussel bereikt. De snelle reactie van de Europese Commissie is volgens hem opmerkelijk.

'Door een uitstekende samenwerking met Economische Zaken, door goede onderbouwing van de maatregelen en niet in de laatste plaats ook dankzij de inzet van het actiecomité is Brussel binnen afzienbare tijd
over de streep getrokken', stelt de LTO-beleidsadviseur.

Muizenplaag

Van Stralen: 'Hoewel het nog maar de vraag is of de muizenplaag voorbij is, kunnen boeren de schade weer proberen in te lopen. Aan het herstel van de grasmat wordt nu met gunstig voorjaarsweer volop gewerkt.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer