'Robot en weidegang goed te doen' (video)

Weidegang en een melkrobot zijn prima te combineren. Die ervaring hebben Tonny en Jasper Groot Koerkamp uit Harfsen. 'Wel is het de kunst om voldoende gras in de koe te krijgen.'

%27Robot+en+weidegang+goed+te+doen%27+%28video%29
© campina

Vader en zoon melken sinds 2012 120 melkkoeien op twee melkrobots. Ze hebben daarbij een huiskavel van 27,5 hectare, in totaal hebben ze 90 hectare tot hun beschikking.



Daarbij doen ze mee aan project 'Robot & weiden'. 'Een project waarbij deelnemers met elkaar gaan zoeken naar hoe je de robot en het weiden het best kunt combineren', legt Tonny Groot Koerkamp uit.

Liters en voldoende gras

'De kunst daarbij is om voldoende gras in de koeien te krijgen en hier het aantal melkingen, de liters, bij te houden', vervolgt hij.

Op hun bedrijf kunnen de koeien vanaf 's morgens 6 uur de weidepoort passeren en mogen de gemolken koeien de wei in. Vervolgens mogen de dieren tot 12 uur in de wei lopen.

Controlemoment

Bij deze vorm van siëstabeweiding gaan de poorten om 17 uur open en moeten de koeien om 22 uur weer binnen zijn. Die binnenkomst is ook direct een controlemoment.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer