Dijksma%3A+ombudsman+voor+uitvoering+PAS
Nieuws
© Dirk Hol

Dijksma: ombudsman voor uitvoering PAS

Een onafhankelijke verbindingsofficier gaat de komende tijd de uitvoering van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) volgen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) zal deze 'ombudsman' benoemen.

De verbindingsofficier heeft geen wettelijke of juridische status en wordt voorlopig voor een jaar aangesteld. Hij of zij zal onafhankelijk en onpartijdig te werk gaan, schrijft Dijksma aan de Tweede Kamer.

Aanspreekpunt

De nieuwe functionaris wordt het aanspreekpunt bij problemen in de uitvoering van de PAS, bijvoorbeeld met vergunningverlening. Hij kan het bevoegd gezag adviseren bij klachten of problemen en proactief partijen bij elkaar roepen.

De staatssecretaris meldt ook dat elke provincie een helpdesk zal inrichten voor vragen over vergunningen, meldingen in het kader van de PAS en het gebruik van Aerius.

Een helpdesk voor meer algemene vragen over het PAS en Aerius is ingericht bij het PAS-bureau.

Reservepakket

Het ministerie houdt een reservepakket maatregelen achter de hand om onverwachte ontwikkelingen te kunnen opvangen. Het pakket wordt nu uitgewerkt en na de zomer doorgerekend en besproken met de sectoren.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer