Aangepast peilbeheer door droogte

Waterschap Zuiderzeeland heeft maatregelen genomen om het waterpeil in de vaarten en tochten op een goed peil te houden.

Aangepast+peilbeheer+door+droogte
© Nieuwe Oogst


Hiermee blijft het waterschap aan de watervraag voldoen. Zodra er neerslag van enige betekenis valt, gaat het waterschap over op het normale peilbeheer.

Noordoostpolder

In het wateraanvoergebied in de Noordoostpolder wordt maximaal water ingelaten. Dit water heeft een goede waterkwaliteit. In de hoofdvaarten is het waterpeil uit voorzorg circa 5 centimeter verhoogd. Het water wordt ook op andere manieren gebruikt, bijvoorbeeld voor infiltratie of het koelen van fruitbomen.

Het waterpeil voldoet aan de door het waterschap vastgestelde peilbesluiten.

Zuidelijk en Oostelijk Flevoland

In Zuidelijk en Oostelijk Flevoland wordt het waterpeil verhoogd door de gemalen minder te laten draaien. Hierdoor wordt het kwelwater, dat vanuit de grond omhoog komt, in het gebied vastgehouden. Voor de peilverhoging in de Hoge Vaart is gemaal Lovink in de afgelopen dagen niet aan geweest. Ook het waterpeil in de Lage Vaart wordt op deze manier 5 centimeter opgezet.

Het huidige waterpeil in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland voldoet ook aan de door het waterschap vastgestelde peilbesluiten.

Blauwalg en botulisme

Met een stijgende temperatuur neemt de kans op blauwalg en botulisme in de komende periode toe. In het Kuinderbos bij Bant en in de Wellerwaard is blauwalg gevonden.

Denkt u blauwalg te zien in water dat geen aangewezen zwemwater is, dan kunt u dit melden bij waterschap Zuiderzeeland.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer