Eerste open dag proefbedrijf akkerbouw

Met praktijkproeven op het gebied van rassen, gewasbescherming en bemesting op het programma vindt op donderdag 9 juli de eerste grote open dag plaats bij Proeftuin Zwaagdijk in de Wieringermeer.

Eerste+open+dag+proefbedrijf+akkerbouw
© Proeftuin Zwaagdijk

Dit is een nieuw onderzoeksplatform dat in de plaats is gekomen voor de weggevallen Proefboerderij Oostwaardhoeve. Het nieuwe akkerbouwproefstation ligt aan de Medemblikkerweg 13 in Wieringerwerf.

De open dag begint om 19:30 uur. Samen met mede-initiatiefnemers LTO Noord en Greenport Noord-Holland Noord is een breed programma opgezet voor akkerbouwers uit heel Nederland.

Praktijkproeven

Specialisten van meer dan dertig fabrikanten, handelsbedrijven en zaadbedrijven geven een toelichting op praktijkproeven op het gebied van rassen, gewasbescherming en bemesting.

Ook zijn loonwerkers en mechanisatiebedrijven aanwezig om inzicht te geven in de laatste ontwikkelingen in precisielandbouw.

Rassendemo's

De rassenproeven zijn aangelegd in uien, suikerbieten en wintertarwe in opdracht van verschillende zaadbedrijven. In aardappelen worden gewasbeschermingsmethoden tegen rhizoctonia en alternaria toegelicht.

Andere thema’s in aardappelen zijn onkruidbestrijding, bemesting en kiemrust. Daarnaast is in peen en sluitkool een bemestingsproef aangelegd. In uien is een onkruidproef te zien. Verder worden in wintertarwe strategieën voor ziektebestrijding getoond.

Deze avond kan meetellen voor spuitlicentieverlenging. De kosten bedragen 40 euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer