Nieuwe+locatie+proeven+Oostwaardhoeve
Nieuws
© Proeftuin Zwaagdijk

Nieuwe locatie proeven Oostwaardhoeve

Proeftuin Zwaagdijk heeft een nieuwe locatie in Wieringerwerf gevonden voor zijn akkerbouwproeven. Daarmee wordt het onderzoek op de Oostwaardhoeve voortgezet.


De locatie is gelegen aan de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Deze stap is genomen nadat duidelijk werd dat per 1 november de stekker ging uit Proefboerderij Oostwaardhoeve.

De nieuwe onderzoekslocatie bestaat uit 60 hectare grond van maatschap Sturm waarvan ongeveer 15 hectare actief door Proeftuin Zwaagdijk wordt gebruikt. De grond is ingedeeld in percelen van verschillende grondsoorten.

Centrale plek

'We zijn er hartstikke blij mee dat we ons onderzoek voort kunnen zetten', zegt directeur Johan Kos van Proeftuin Zwaagdijk.

'Er blijft een centrale plek in Noord-Holland voor de akkerbouw bestaan waar we kunnen innoveren en echt wat kunnen laten zien. Voor de regio en de uitstraling van de sector is dat van groot belang.'

Voordelen

De nieuwe locatie ligt vlak langs de A7. 'We kunnen de proeven dan ook gemakkelijk vanuit Zwaagdijk aansturen. Bovendien is de nieuwe locatie goed bereikbaar, ook voor akkerbouwers uit Flevoland en Friesland.'

De eerste tarwe, gerst, rogge en triticale proeven staan inmiddels in de akker. De jaarlijkse innovatiedag in juli gaat ook door, logischerwijs op de nieuwe locatie in Wieringerwerf.

Kos: 'Ook gaan we volgend jaar een gebouw neerzetten voor onze spullen en om mensen te ontvangen. Dat gaat nog even duren. Ik verwacht dat het gebouw er pas na volgend jaar staat.'
· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Midden

Weer

 • Zaterdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
Meer weer