NOP+zoekt+oplossing+huisvesting+fruitteelt
Nieuws
© Landschapsbeheer Flevoland

NOP zoekt oplossing huisvesting fruitteelt

Gemeente Noordoostpolder (NOP) gaat samen met LTO Noord op zoek naar een oplossing voor de huisvesting van tijdelijke oogstmedewerkers op fruitteeltbedrijven. Dat kan op het erf zelf zijn of elders.

De fruittelers kunnen niet uit de voeten met de algemene regeling die vanaf 1 juli van kracht wordt. Dan moeten alle tijdelijke krachten die van buiten de regio te werk worden gesteld, worden ondergebracht in permanente onderkomens.

Dergelijke accommodaties zijn in de Noordoostpolder wel voorhanden, maar worden nagenoeg allemaal gebruikt door medewerkers van uitzendbureaus die vaak ook langer in ons land verblijven.

Dienstverband

De oogstmedewerkers in de fruitteelt zijn voor kortere tijd in dienst en werken veelal in direct tijdelijk dienstverband bij de teler. Investeren in permanente onderkomens voor een groot aantal medewerkers voor een relatief korte verblijfsduur zien de telers niet zitten.

Gemeente Noordoostpolder heeft aangegeven met een oplossing te willen komen. LTO Noord draagt nog voorbeelden aan hoe het elders in Nederland is geregeld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  14° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  30 %
 • Vrijdag
  7° / -3°
  10 %
Meer weer