Boeren Gemert checken eigen huisvesting

Zelf controleren of de huisvesting voor seizoenwerkers op het boerenerf oké is. In Gemert-Bakel heeft een handjevol ondernemers het afgelopen jaar geëxperimenteerd met een zelfcontrolesysteem.

Boeren+Gemert+checken+eigen+huisvesting
© monique jansen

Er is voor de pilot een checklist ontwikkeld waarmee ondernemers hun eigen huisvesting hebben gecontroleerd. De eerste reacties en ervaringen zijn goed.

ZLTO

Een van de deelnemers aan de pilot van ZLTO, de lokale afdeling en de Gemeente Gemert-Bakel is tuinder Peter van der Heijden. Zoals de andere deelnemers neemt hij een goede huisvesting serieus.

‘Ik probeer me altijd in te beelden hoe ik zelf zou willen wonen als ik in het buitenland zou werken. Naast privacy is bijvoorbeeld brandveiligheid een belangrijk aandachtspunt', aldus Van der Heijden.

Kleine klusjes

Ook vanuit werkgeversperspectief vindt hij het fijn als alles op orde is. ‘Zo hoef je na de controle niet veel meer te verbeteren. Hooguit wat kleine klusjes zoals een extra lamp ophangen.’

ZLTO Gemert-Bakel wil dit jaar een ondernemersgroep starten die de kar gaat trekken voor het vervolg van de pilot. Denk daarbij aan boeren en tuinders die bij collega-bedrijven de controle uitvoeren.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer