VVD-vragen over kosten emissiearme stal

De VVD maakt zich zorgen over de kosten die veehouders moeten gaan maken voor emissiearme stallen. Kamerleden Remco Dijkstra en Helma Lodders hebben daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

VVD%2Dvragen+over+kosten+emissiearme+stal
© Nieuwe Oogst Jos Thelosen

Aanleiding voor de Kamervragen is het concept-Besluit emissiearme Huisvesting Landbouwhuisdieren. Op de langere termijn dwingt dat veehouders tot flinke investeringen.

Pluimveesector

Lodders en Dijkstra stellen dat de kosten alleen al voor de pluimveesector in 2030 oplopen tot 9,6 miljoen euro. Voor de overige veebedrijven is dat 37,3 miljoen euro.

Ze vragen Dijksma of de consument dan ook meer gaat betalen voor vlees, melk en andere veehouderijproducten. Er van uitgaand dat dat niet het geval is, willen ze weten of de veehouders in staat zijn om deze lastenverzwaring te dragen.

Vooruitlopen

De VDD wil van Dijksma een overzicht van de kosten die veehouders in andere Europese Unie-lidstaten als gevolg van strengere regelgeving moeten maken. Ze menen dat Nederland vooruitloopt op een komende aanpassing van de NEC-richtlijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer