Vrijloopstal+brengt+rust+bij+paarden
Nieuws
© DLV

Vrijloopstal brengt rust bij paarden

De vrijloopstal lijkt een optie te zijn om het welzijn van paarden te verbeteren. Wel verdient de herintroductie van nieuwe paarden aandacht. Dat is een van de conclusies uit het rapport 'Bedrijfseconomische onderbouwing van groepshuisvesting'.

Dinsdag overhandigde Erica Bijl van DLV dit rapport aan voorzitter Ruud Pruijsten-Timmermans van de werkgroep Welzijn van de Sectorraad Paarden. Dit gebeurde tijdens een werkbezoek aan de vrijloopstal van manege De Burght in Barneveld.

Twaalf richtlijnen

Deze stal voldoet aan de twaalf richtlijnen voor het Welzijn van het paard.

Het rapport is hieronder te vinden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / -2°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -2°
  30 %
 • Donderdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer