%27Schuur+geen+bungalow+voor+arbeidsmigrant%27
Nieuws
© Roel Dijkstra

'Schuur geen bungalow voor arbeidsmigrant'

Het vestigen van arbeidsmigranten in een tuindersschuur, is onwenselijk en onveilig’, stelt de het Westlandse VVD-raadslid Sander Zuyderwijk.

Een tuinder heeft gemeente Westland toestemming gevraagd voor huisvesting van werknemers in een tuindersschuur. Zuyderwijk noemt dit een 'huzarenstukje' dat veel te ver gaat.

Volgens Zuyderwijk zal het inwilligen van het verzoek grote gevolgen hebben voor de omliggende bedrijven en de toekomst van het Westland. 'Om huisvesting in 'tuindersschuren' te realiseren zal de agrarische bestemming moeten worden omgezet tot een woonbestemming.'

'Het staat niet alleen de uitbreiding van duurzame glastuinbouw in de weg, maar ook uitbreiding van naastgelegen tuinbouwbedrijven. Als we dit goedkeuren, dan schiet de gemeente Westland zichzelf in de voet', aldus Zuyderwijk.

Veiligheid

Ook het veiligheidsaspect moet volgens Zuyderwijk niet over het hoofd worden gezien. 'Ik voorzie een houtje-touwtje constructie van verkapte hokken of bungalows in 'tuinderschuren'. De gemeente moet voor iedere constructie toestemming afgeven en er vervolgens ook nog op toezien of alles wel aan de laatste veiligheidseisen voldoet.'

'Er zijn voldoende alternatieven om arbeidsmigranten te huisvesten in het Westland, laten we dan niet allerlei rare constructies bedenken die eerder problemen geven dan ze oplossen', aldus de VVD’er.

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer