SGP%2FCU%3A+kritisch+op+beperken+melkveesector
Nieuws
© Nieuwe Oogst

SGP/CU: kritisch op beperken melkveesector

De SGP/ChristenUnie-fractie in Zuid-Holland staat kritisch tegenover het idee van het nieuwe Zuid-Hollandse college dat de maximale uitbreiding voor de melkveehouderij meer wil beperken dan die voor de akkerbouw.

Dat stelt de partij in een reactie op het coalitieakkoord van VVD, D66, CDA en SP. Afgelopen woensdag debatteerden Provinciale Staten hierover en werden de leden van Gedeputeerde Staten benoemd.

Fractievoorzitter Servaas Stoop benadrukte dat verbetering van de landschapskwaliteit kansrijk is bij een duurzame en efficiënte bedrijfsvoering. Hij vroeg het nieuwe college nog eens goed naar deze keuze in het hoofdlijnenakkoord te kijken.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer