Hester Maij op Landbouw in Overijssel

Hester Maij (CDA) blijft in Overijssel gedeputeerde voor Landbouw. Dat blijkt uit het coalitieakkoord dat vanochtend bekend is gemaakt.

Hester+Maij+op+Landbouw+in+Overijssel
© Provincie Overijssel

De Overijsselse coalitie bestaat naast het CDA uit VVD, D66 en ChristenUnie (CU). Het CDA levert ook Eddy van Hijum als gedeputeerde voor Economie en Financiën. Maij krijgt naast Landbouw tevens de portefeuilles Natuur, Cultuur en NB-wetvergunningen.

Voor de VVD treedt de huidige fractievoorzitter Monique van Haaf aan. Zij gaat ruimtelijke ordening en grondbeleid doen en houdt toezicht op gemeenten en waterschappen.

Duurzaamheid

Erik Lievens wordt voor D66 gedeputeerde van Duurzaamheid en Energie, Milieu, Europa en Vergunningverlening. Bert Boerman (CU) krijgt de portefeuilles Mobiliteit, Water en Sociaal Beleid.

Het nieuwe college heeft een programma op hoofdlijnen opgesteld. Het motto is: Overijssel Werkt! Speerpunten zijn behoud en uitbreiden van werkgelegenheid, een goede bereikbaarheid, energietransitie en verduurzaming. Verder staat de balans tussen economie en ecologie op de agenda.

Extra investeringen

Voor het realiseren van deze ambities wil het nieuwe college van Gedeputeerde Staten 244 miljoen euro aan extra investeringsmiddelen aanwenden. Dat geld komt bovenop de kosten van reeds lopende projecten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer