ZH: stop op regeling sanering glas

Provincie Zuid-Holland stopt met met een aparte glassaneringsregeling. Sanering van verspreid liggende kassen kan nog wel onderdeel uitmaken van een bredere gebiedsdeal in het kader van het groenbeleid.

ZH%3A+stop+op+regeling+sanering+glas
© Cas

Dat schrijft het nieuwe college van VVD, D66, CDA en SP in zijn programma 'Slimmer, schoner en sterker', dat vrijdagmiddag is gepresenteerd.

'Wij zetten in op de modernisering van de greenports waarbij de herstructurering van de glastuinbouw en binnen de boom- en heesterteelt een belangrijke opgave is', aldus het nieuwe college. 'Deze opgave willen wij in samenhang met andere opgaven in het gebied (energie, duurzaamheid en vervoer) oppakken. Hiervoor kan het energiefonds worden ingezet.'

Greenports

Het nieuwe provinciebestuur wil de positie van de greenports in de wereld handhaven. 'Met Westland/Oostland/Barendrecht, Boskoop, Duin- en Bollenstreek en Aalsmeer (Nieuwkoop en Kaag en Braassem) heeft Zuid-Holland vier greenports die van groot belang zijn voor onze economie en werkgelegenheid. Wij dragen bij aan modernisering, herstructurering en verduurzaming met inachtneming van de ruimtelijke kwaliteit.'

Binnen de glasconcentratiegebieden geeft het Zuid-Hollandse college ruimte aan ketenversterkende activiteiten.

Koppeling

Ook zoekt de provincie samenwerking en koppeling met andere sectoren en partijen. 'Wij blijven het proces van netwerkvorming en samenwerking tussen bedrijven, overheden, kennis- en onderwijsinstellingen (‘triple helix’) faciliteren.'

'Naast de tuinbouwsector herbergt Zuid-Holland een sterke landbouwsector. Bij het inspelen op de mogelijkheden om Europese innovatiemiddelen te verkrijgen bundelen wij de land- en tuinbouw', aldus de coalitie in haar programma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer