De+Vries+%28D66%29+in+college+Noord%2DHolland
Nieuws
© Provincie Utrecht

De Vries (D66) in college Noord-Holland

De zes gedeputeerden van Noord-Holland zijn definitief bekend. Cees Loggen (VVD) en Ralph de Vries (D66), voorheen gedeputeerde in Utrecht, complementeren het provinciebestuur.

Eerder was al duidelijk dat de vier onderhandelaars ook in het college zouden plaatsnemen. Dat zijn Elisabeth Post (VVD), Joke Geldhof (D66), Tjeerd Talsma (PvdA) en Jaap Bond (CDA).

De benoeming van De Vries is vrij pikant. Hij meldde dit jaar dat hij niet beschikbaar was voor het college in Utrecht vanwege een verhouding met het voormalige Noord-Hollandse Statenlid Lene Grooten van GroenLinks. Grooten zit in de Amsterdamse gemeenteraad. De Vries is daarom verhuisd naar Amsterdam.

Dinsdag 26 mei kiezen Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland het nieuwe college van Gedeputeerde Staten en worden de leden benoemd en beëdigd.

Post en Loggen

Elisabeth Post is sinds 6 juli 2009 gedeputeerde van Noord-Holland voor Financiën en Wegen, Verkeer en Vervoer (inclusief Zeehavens). Ze begon haar politieke loopbaan in 1994 in de Hilversumse gemeenteraad, waar zij tot 2006 actief was. Vanaf 2007 was ze namens de VVD lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

Cees Loggen begon zijn politieke loopbaan in 1998 in Zaanstad, waar hij tot 2002 fractievoorzitter van de VVD was. Van 2002 tot 2006 was hij wethouder in gemeente Zaanstad. Sinds 2007 is Loggen lid van Provinciale Staten van Noord-Holland waarvan tot 19 maart ook als fractievoorzitter. Vanaf september 2013 tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was hij wethouder in gemeente Haarlemmermeer.

Geldhof en De Vries

Joke Geldhof is momenteel gedeputeerde van Noord-Holland voor Water en Wonen. Vanaf 1999 was zij lid van de D66-fractie in Provinciale Staten van Noord-Holland, waarvan zij in 2003 de fractievoorzitter werd. Haar politieke loopbaan begon in haar woonplaats Amsterdam, waar zij van 1990 tot 1998 eerst als bestuurslid en vanaf 1994 als fractievoorzitter in de deelraad actief was voor D66.

Ralph de Vries was tot 19 mei gedeputeerde in Utrecht voor Wonen en Binnenstedelijke ontwikkeling, Bodem, Water en Milieu, Recreatie en Europa. In 2000 stapte hij in de gemeenteraad van Utrecht. De Vries is vanaf 2003 voor D66 politiek actief geweest in provincie Utrecht. Eerst als Statenlid en fractievoorzitter en vanaf 2011 als gedeputeerde.

Talsma en Bond

Tjeerd Talsma is momenteel gedeputeerde van Noord-Holland voor Ruimtelijke Ordening en Milieu. Zijn politieke loopbaan begon hij in Anna Paulowna. Hij was daar voor de PvdA gemeenteraadslid van 1994 tot 2000. Vanaf 1999 was Talsma lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Daar hield hij zich bezig met Verkeer en vervoer, Ruimtelijke Ordening en de rekeningencommissie.

Jaap Bond is momenteel gedeputeerde van Noord-Holland voor Landbouw en Landelijk Gebied. Hij startte zijn politieke loopbaan in 1996 als steunlid van de CDA-fractie in zijn geboorteplaats Edam-Volendam. In 1999 stapte hij over naar Provinciale Staten, waar hij van 2003-2007 fractievoorzitter was. In 2007 wisselde Bond zijn Statenlidmaatschap in voor een gedeputeerdenpost.

Weer

 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
 • Donderdag
  16° / 13°
  70 %
Meer weer