Bond gaat weer voor landbouw

Jaap Bond blijft de komende vier jaar hoogstwaarschijnlijk gedeputeerde in Noord-Holland voor de landbouw, flora en fauna en economie. Ook de twee greenports houdt hij in portefeuille.

Bond+gaat+weer+voor+landbouw
© Mike Schellart

De kersverse coalitie van VVD, D66, CDA en PvdA wil nog niet bekend maken wie de gedeputeerden worden. De komende dagen vindt nog een screening van de kandidaten plaats. Vrijdag wordt bekend wie definitief de gedeputeerden zijn.

Vast staat wel dat er zes gedeputeerden komen: VVD en D66 leveren er ieder twee, CDA en PvdA een. Ook zijn de portefeuilles verdeeld.

Portefeuilles

Zo krijgt de D66 'duurzame economie' en 'energie'. De VVD heeft 'infrastructuur' en 'water' in portefeuille. 'Natuur en landschap' en 'milieu' valt onder de PvdA. Het CDA beheert de portefeuilles 'landbouw', 'economie', 'flora & fauna' en 'toerisme en recreatie'.

Het ligt voor de hand dat de vier onderhandelaars deel uitmaken van het college. Dat zijn Elisabeth Post (VVD), Joke Geldhof (D66), Jaap Bond (CDA) en Tjeerd Talsma (PvdA). Zij maken ook nu deel uit van het college.

Bond

Dat zou betekenen dat Bond gedeputeerde voor landbouw en flora & fauna blijft. Ook de twee greenports, Aalsmeer en Noord-Holland Noord, vallen hieronder.

'Dit is een goed akkoord voor de landbouw', aldus Bond. 'ik ben hier trots op.' Bond gaat voor zijn derde periode als landbouwgedeputeerde.

Pijlers

Pijlers van het coalitieakkoord zijn werkgelegenheid, economische groei en duurzaamheid. 'Het is een groen, liberaal akkoord', aldus Joke Geldhof (D66). 'Er komt meer ruimte voor groene groei en innovatie.'

Hiervoor trekt de nieuwe coalitie 160 miljoen euro extra uit

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer