Noord%2DHolland%3A+huidige+coalitie+wil+verder
Nieuws
© Provincie Noord-Holland

Noord-Holland: huidige coalitie wil verder

De huidige Noord-Hollandse coalitie van VVD, D66, PvdA en CDA willen voor de komende periode weer het college van Gedeputeerde Staten vormen

VVD-fractievoorzitter Elisabeth Post voerde de afgelopen week gesprekken met de verschillende partijen. Haar oordeel is dat een coalitie van VVD, D66, PvdA en CDA 'de meest reële en kansrijke optie is'. Volgens Post is er 'een vruchtbare en ambitieuze samenwerking tussen deze partijen mogelijk'.

Toch signaleert Post dat de politieke verhoudingen na de verkiezingen aanmerkelijk anders zijn dan daarvoor. Het zonder meer voortzetten van de huidige coalitie is daarmee dan ook niet aan de orde.

Groen-liberale lijn

'Deze combinatie is de beste optie voor Noord-Holland op dit moment, maar betekent nadrukkelijk niet dat slechts het huidige beleid voortgezet wordt,' stelt Ilse Zaal, fractievoorzitter van D66 Noord-Holland. 'We vertrekken vanuit een andere uitgangspositie en verhoudingen, en zullen de groen-liberale lijn nog sterker laten horen.'

Doorpakken

Post vindt het tijd 'om weer vooruit te kijken en vooruit te gaan, om door te pakken en onze ambities waar te maken'.

'Alle reden dus om, net als in de afgelopen jaren te blijven investeren in de regionale economie, in bereikbaarheid, in innovatie voor het bedrijfsleven, in werkgelegenheid, in milieu en natuur, in duurzame energie, in de vitaliteit van ons platteland, in recreatie en toerisme.'

Ambitieus college

Gezien de uitdagingen waar de provincie voor staat, heeft Noord-Holland volgens Post 'behoefte aan een ambitieus college'.

D66 wil een vooraanstaande positie in het nieuwe college, meldt hoofdonderhandelaar Joke Geldhof. 'We weten met deze partners precies wat we aan elkaar hebben, maar D66 kan bij deze onderhandelingen meer gewicht in de schaal leggen dan vier jaar geleden. '

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
Meer weer