GreenFerm wil 350.000 ton verwerken

GreenFerm wil jaarlijks 350.000 ton drijfmest van rundvee, rosékalveren, zeugen en vleesvarkens verwerken. Streven is om dit op verschillende locaties te doen, waaronder Apeldoorn. Mogelijk gaat de verwerker volgend jaar van start.

GreenFerm+wil+350%2E000+ton+verwerken
© GreenFerm

Veehouders kunnen zich al sinds 1 januari van dit jaar inschrijven voor het mestverwerkingsinitiatief. De omgevingsvergunningen voor milieu en bouwen zijn vorige week vrijdag aangevraagd. Na afgifte van de vergunningen kan de bouw beginnen.

'Dit is afhankelijk van wanneer we de vergunningen ontvangen. We hopen in september te starten', zegt Gerhard van de Lagemaat van GreenFerm. De fabriek gaat dan in het eerste kwartaal van 2016 draaien.

Ingeschreven

GreenFerm wil in Apeldoorn jaarlijks zo'n 350.000 ton mest verwerken. '300.000 ton is voldoende om te kunnen beginnen. Tot nu toe is voor circa 30.000 kuub mest ingeschreven. Om te kunnen starten, moet er wel voldoende perspectief zijn om 350.000 ton mest te contracteren.'

Het bedrijf wil drijfmest van rundvee, rosékalveren, zeugen en vleesvarkens verwerken. 'In overleg kunnen dit ook andere meststromen zijn, maar dit moet passen binnen de bedrijfsvoering. Gemikt wordt op mest van 5 tot 12 procent droge stof.'

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  8° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  10 %
Meer weer