Mineralenconcentraat niet goed genoeg

Mineralenconcentraat mag nog steeds niet als kunstmestvervanger worden aangemerkt. 'De werking is simpelweg nog niet goed genoeg', zegt de Europese Commissie.

Mineralenconcentraat+niet+goed+genoeg
© Nieuwe Oogst

De Europese Commissie heeft nog steeds geen goedkeuring gegeven om mineralenconcentraat als kunstmestvervanger aan te merken.

In antwoord op vragen van deze krant laat de Europese Commissie weten dat het mineralenconcentraat 'niet goed genoeg is om als kunstmestvervanger te kunnen aangemerkt'.

De woordvoerder van EU-commissaris van Milieu, die over de nitraatrichtlijn gaat, zegt: 'mineralenconcentraat werkt beter dan drijfmest maar kan niet vergeleken worden met kunstmest als gaat om efficiëntie of milieuprestatie.'

Strijdig

Die conclusie lijkt strijdig met onderzoek dat Wageningen UR in maart 2014 publiceerde. Daarin werd gesteld dat 'mineralenconcentraat werkt als kunstmest'.

De onderzoekers concluderen in een artikel in 'Communications in Soil Science and Plant Analysis' dat een mineralenconcentraat een goede vervanger is voor kunstmest en bovendien niet meer emissie naar lucht en water geeft dan kunstmest.

·Lees meer hierover in Nieuwe Oogst van aanstaande zaterdag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  9° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 2°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / -5°
  10 %
Meer weer