Mineralenconcentraat+proef+uitgebreid
©

Mineralenconcentraat proef uitgebreid

De proef met het toepassen van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger wordt uitgebreid. Dat liet staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gisteren weten.

Een volledige vrijstelling van mineralenconcentraat als kunstmestvervanger zit er voorlopig niet in. 'Dat ziet de Europese Commissie nog niet zitten', zei Dijksma tijdens het debat over het mestbeleid. 'De onderhandelingen gaan stroef.'

CDA-tweede Kamerlid Jaco Geurts vroeg om verruiming en kreeg deze dus ook. Project Pilot Mineralenconcentraat heeft als doel te onderzoeken of mineralenconcentraat – als eindproduct van mestverwerking - kan worden ingezet als kunstmestvervanger.

Mestkorrels

Dijksma liet verder weten dat mestkorrels van 90 procent droge stof kunnen worden aangemerkt als verwerkte mest.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  30 %
Meer weer