FrieslandCampina+verhoogt+garantieprijs
Nieuws
© delaval

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

Royal FrieslandCampina (RFC) heeft de garantieprijs voor boerderijmelk van februari 2015 vastgesteld op 31,50 euro per 100 kilo melk. De garantieprijs stijgt daarmee met 1,25 euro ten opzichte van januari 2015 (30,25 euro).

De zuivelcoöperatie verwacht dat de melkprijzen van de meeste referentiebedrijven in februari stabiliseren of licht zullen stijgen als gevolg van de opwaartse prijstrend van foliekaas, melkpoeders en boter.

De goedkope euro stimuleert de export van Europese zuivelproducten, geeft RFC aan.

Quotumoverschrijding en droogte

Wereldwijd stabiliseert het aanbod van melk door afname van het aanbod van boerderijmelk in West-Europa als gevolg van dreigende quotumoverschrijdingen en door toenemende droogte in Australië en Nieuw-Zeeland.

Hierdoor komen wereldwijd de vraag en het aanbod van melk meer in evenwicht. De eiwitwaarde bedraagt in februari 514,20 euro, de vetwaarde 257,10 euro en de lactosewaarde 51,42 euro per 100 kilo.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 3°
  50 %
 • Woensdag
  9° / 2°
  30 %
 • Donderdag
  11° / 6°
  50 %
Meer weer