RFC%2Dtoeslag++weidegang+gaat+door
Nieuws
© RFC

RFC-toeslag weidegang gaat door

De bijdrage voor weidegang van Royal FrieslandCampina (RFC) wordt verhoogd naar 1 euro per 100 kilo melk.

Deze verhoging komt bovenop de bijdrage van 0,50 euro per 100 kilo melk uit de onderneming en wordt betaald uit een coöperatieve regeling.

De inhouding bedraagt 0,35 euro per 100 kilo melk. Dat betekent dat melkveebedrijven die geen weidegang toepassen, gaan bijdragen aan het behoud van weidegang. De bijdrage aan deelweidegang gaat omhoog naar 0,46 euro per 100 kilo melk.

Toeslag

Met ingang van 2015 ontvangen leden-melkveehouders van FrieslandCampina afhankelijk van hun duurzaamheidsprestaties een toeslag. Daarnaast stemde de ledenraad in met wijzigingen in de melkgeldreglementen en de statuten.

Het bestuur van de zuivelcoöperatie informeerde gisteren de ledenraad van de coöperatie over de wijzigingen van het reglement met betrekking tot het vernieuwde Foqus planet, het kwaliteits- en duurzaamheidsprogramma van RFC.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 12°
  70 %
 • Maandag
  20° / 13°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 13°
  70 %
Meer weer