Dijksma bezoekt Friesland (video)

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) gaat de mogelijkheden onderzoeken of de brede weersverzekering ook voor boeren met muizenschade kan gelden. Dat maakte zij dinsdag bekend tijdens haar bezoek aan Friesland.

Dijksma+bezoekt+Friesland+%28video%29
© Persbureau Noordoost

'We gaan de regie voeren over het opstellen van een plan van aanpak, een muizenvraatverzekering optuigen en adviseren over zaaien en bemesten', gaf ze aan. Dijksma zegde toe voor de muizenverzekering geld beschikbaar te stellen.

LTO Noord wil adviezen over zaaien en bemesten deze week met de provincie communiceren naar haar achterban.Calamiteitenregeling

Ook gaf Dijksma mee in Brussel te pleiten dat muizenschade, net als engerlingen en emelten onder de calamiteitenregeling valt. De bewindsvrouw had overleg met onder meer LTO Noord, Wetterskip Fryslân en gedeputeerde Johannes Kramer.

Daarnaast bezocht ze het melkveebedrijf van Albert Schilstra in Follega.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer