Schaapsherder+Haaksbergen+met+een+missie
Nieuws
© LTO Nederland

Schaapsherder Haaksbergen met een missie

Twee jaar geleden haalde schaapsherder Laura Hoogerwerf uit Haaksbergen elf exemplaren van het zeldzame Bentheimer-landschaap naar Nederland, met als doel om een zo groot mogelijke kudde te krijgen én om samen met haar schapen een plekje op de hei te bemachtigen, meldt RTV Oost.

De kudde van Hoogerwerf is inmiddels gegroeid naar 30 schapen. Het ras was in Nederland uitgestorven en dat was voor haar de reden om deze schapen te hoeden.

Het plekje op de hei is nog niet gelukt. Dit is volgens Hoogerwerf te wijten aan de bezuinigingen op herders.

Om genoeg geld te verdienen houdt Laura zich naast haar traditionele beroep ook bezig met andere activiteiten. ‘Ik ben een 2.0 herder. Ik verhuur mijn schapen aan particulieren om hun gras kort te houden. Daarnaast heb ik een webwinkel waar ik verscheidene producten van wol verkoop. Ook heb ik nog een kleine hondenopvang aan huis.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer