Profitschaap start mogelijk januari

Vee & Logistiek, COV en LTO Schapenhouderij starten eind januari met Profitschaap. Dit kwaliteitssysyeem voldoet aan alle eisen van de overheid en is praktisch uitvoerbaar, zo blijkt ook uit een pilot die momenteel loopt. Dit kwaliteitssysteem maakt ook de tweede verzamelslag weer mogelijk.

Profitschaap+start+mogelijk+januari
© Nieuwe Oogst

Profitschaap is een nieuw vrijwillig kwaliteitssysteem voor en door de schapenhouderij als fundament om de sector én en de individuele ondernemer verder te helpen. Met dit systeem zijn gegevens gemakkelijk te schakelen en is transparanter te werken.

'Wanneer je als schapenhouderijketen zaken wilt regelen met de overheid en retail, dan is een kwaliteitssysteem nodig. Anders ben je geen serieuze gesprekspartner',' stelt Berdien van Everdingen, namens LTO lid van de stuurgroep van dit systeem.

Wegvallen QLL

Na het wegvallen van het QLL-systeem en daardoor het vervallen van de tweede verzamelslag per 1 maart 2014 stak een aantal bestuurders van LTO, Vee&Logistiek Nederland en COV de koppen bij elkaar.

'De andere diersectoren hebben met een IKB al een kwaliteitssysteem. In de schapensector was echter nog helemaal niets van een kwaliteitssysteem. Daarom moest er veel gebeuren', aldus Andries Kingma van Vee en Logistiek Nederland..

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer