Utrecht%3A+geen+problemen+ontwikkelruimte
Nieuws
© Mike Schellart

Utrecht: geen problemen ontwikkelruimte

Utrechtse veehouderijen hebben voldoende ruimte om door te ontwikkelen.

Dat concluderen de provincie op basis van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) die nu openbaar is.

Roland Zoer, beleidsmedewerker Vergunningverlening. voorziet op dit moment ook geen problemen voor de agrarische ontwikkelruimte. Het ziet er gunstig uit.'

'Wij mogen de depositiebank nog vullen met stikstofsaldo, totdat de PAS is gepubliceerd', vervolgt Zoer. 'Voor alles wat we nu vergunnen, hoeven we geen ontwikkelingsruimte meer uit de PAS te pakken. Dat betekent extra ruimte voor nieuwe uitbreiders.’

Interimers

De problemen met de interimers lijken opgelost, al lopen er nog wel juridische procedures bij de Raad van State. De eerste zitting is inmiddels geweest. De komende maanden zullen er ruim 100 zaken volgen, al dan niet gevoegd in meerdere afzonderlijke zittingen.

Daarnaast staan er nog zestig vergunningaanvragers in de wacht, vooral uit de Uiterwaarden Lek en Oostelijke Vechtplassen. 'We zijn pro-actief met het interim-probleem omgegaan, om boeren zo snel mogelijk duidelijkheid te geven, zodat ze door kunnen met hun bedrijf', aldus Zoer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  17° / 10°
  50 %
Meer weer