Zorgen over kapen waterschapsverkiezingen

Dijkgraaf Alfred van Hall van het waterschap Hunze en Aa's waarschuwt voor het kapen van de waterschapsverkiezingen op 18 maart. Hij vreest dat de landelijke politiek de gelijktijdig gehouden provinciale verkiezingen gaat domineren, zegt hij tegenover RTV Drenthe.

Van Hall denkt dat er voor de waterschappen straks geen enkele aandacht is in de campagnes omdat de landelijke politiek de provinciale verkiezingen bepaalt.

Via de provinciale verkiezingen wordt immers ook de Eerste Kamer gekozen. Een meerderheid daarin is voor de huidige regeringscoalitie van essentieel belang.

De dijkgraaf verwacht dat de kiezers hun stem voor de provincie en het waterschap bepalen op basis van de landelijke politiek. Dat gaat dan naar zijn verwachting ten koste van typische waterschapspartijen als Natuurlijk Water, of Betaalbaar Water.

Kieswijzer

Van Hall raadt de kiezer aan goed te kijken wat er te kiezen valt. 'We hebben bij het waterschap Hunze en Aa's een kieswijzer, maak er gebruik van.'

Het liefst zou de dijkgraaf zien dat de waterschappen een eigen verkiezingsdag hebben. 'Het enige voordeel is dat we nu mogelijk een hoger opkomstpercentage halen dan de 23 procent van vorige keer. Misschien gaan mensen toch makkelijker stemmen voor het waterschap, omdat ze al bezig zijn voor de provinciale politiek.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer