Schaafsma VHL-lector voedselveiligheid

Anne Schaafsma is sinds begin deze maand parttime lector voedselveiligheid bij Hogeschool VHL in Leeuwarden. Hij combineert het lectorschap met zijn baan bij Royal FrieslandCampina.

Schaafsma+VHL%2Dlector+voedselveiligheid
© Eigen foto

Het lectoraat Food Safety & Health spant zich in om een netwerk op te bouwen van experts uit het vakgebied van voedselveiligheid en gezondheid.

Uitwisseling van informatie tussen onderwijs, bedrijfsleven, onderzoeksinstellingen en overheden is van groot belang voor de studieprogramma’s van Hogeschool VHL.

Vertrouwen

Het uitgangspunt van de projecten van het lectoraat is simpel: bij het eten van voedsel moet je erop kunnen vertrouwen dat wat er op je bord ligt veilig is.

Schaafsma gaat onder meer met het bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen onderzoek doen naar de risico’s van te hoge en te lage verborgen doseringen.

Te denken valt aan vitamine A, jodium, selenium, linolzuur, zout en koolhydraten in de voedingsmiddelenindustrie.

Koemelkintolerantie

Schaafsma zal verder ook kijken naar mogelijkheden om het risico op koemelkintolerantie te verlagen door aanpassingen te doen in de voeding van de koe.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer