Studenten+krijgen+ander+beeld+van+varkens
© Marten Sandburg

Studenten krijgen ander beeld van varkens

Studenten van Van Hall Larenstein reageren heel wisselend op het bedrijfsbezoek aan vermeerderaar Eric Douma in Oosterwolde. 'Maar je merkt dat hun beeld van mens en dier in positieve zin verandert', zegt Cor van Vilsteren van AOC Friesland.

Van Vilsteren is trainer bij AOC Friesland en komt regelmatig met AOC-leerlingen bij Douma. Hij is ook degene die de brug sloeg tussen het vermeerderingsbedrijf in Oosterwolde en Van Hall Larenstein in Leeuwarden.

'Het varken heeft het beter dan de studenten dachten. Doordat de ondernemer zelf het verhaal doet, zien ze de mens achter de varkenshouder', geeft Van Vilsteren aan.

Varkensboek

'Tijdens het bedrijfsbezoek laat ik hun onder andere het varkensboek van Christien Meindertsma zien. Je ziet het besef groeien dat het varken veel afval opruimt en een nuttig dier is', vult Douma aan. Over 2 weken ontvangt hij de laatste groep van 15 tot 20 studenten diermanagement. Dan heeft hij in totaal 170 studenten over de vloer gehad.

Het bezoek aan het bedrijf van Douma maakt deel uit van een serie bedrijfsbezoeken waarbij studenten kennismaken met verschillende sectoren. Het is dit jaar voor het eerst dat Van Hall Larenstein dat op deze manier inricht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 10°
  20 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  70 %
Meer weer