'Kennis moet naar boeren in het peloton'

In de Veenkoloniën zijn 65 praktijknetwerken actief. De deelnemers vormen, in wielertermen, de kopgroep. Het is belangrijk dat de kennis en ervaring die ze opdoen ook terechtkomt in het peloton.

%27Kennis+moet+naar+boeren+in+het+peloton%27
© Nieuwe Oogst, Han Reindsen

In het Innovatiecentrum Veenkoloniën, op proefboerderij ’t Kompas in Valthermond, zijn de eerste resultaten van de innovatieprojecten gepresenteerd.

Dit gebeurde gisteren tijdens een bijeenkomst voor boeren, experts en ondernemers.

De projecten zijn onderdeel van het Innovatieprogramma voor de landbouw in de Veenkoloniën. Sinds anderhalf jaar zijn ruim 250 boeren en hun begeleiders actief bij de uitvoering van praktijknetwerken en innovatieprojecten.

Vernieuwing

‘Met deze eerste oogst aan resultaten ben ik zeer tevreden. Het is een belangrijke stap in de vernieuwing van de landbouwsector in de Veenkoloniën’, zegt de Groninger landbouwgedeputeerd Henk Staghouwer, tevens voorzitter van de Regiegroep Innovatie Veenkoloniën.

Aanleiding is het veranderende EU-landbouwbeleid, waardoor de Veenkoloniale akkerbouwers richting 2020 beduidend minder toeslagrechten krijgen.

Vliegende start

Hilbrand Sinnema, voorzitter LTO Noord Groningen: ‘Dankzij 5 miljoen euro van de overheid hebben we met de praktijknetwerken een vliegende start kunnen maken.'

Tot 2020 komt in totaal 40 miljoen euro beschikbaar om te besteden. 'Dat is de moeite waard. Als gebied moeten we een goede besteding waarmaken.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer