LTO: voorstel rondweg Voorthuizen gedrocht

Laat het landbouwverkeer gewoon over het stukje van 3 kilometer nieuwe rondweg rijden. Dat stelt LTO Noord Barneveld in een reactie op de geplande rondweg bij Voorthuizen.

LTO%3A+voorstel+rondweg+Voorthuizen+gedrocht
© Nieuwe Oogst

Voorzitter Peter Druijff van LTO Noord Barneveld en portefeuillehouder Verkeer en infrastructuur, verwoordde dit standpunt maandagavond tijdens de hoorzitting over het Inpassingsplan N303 Voorthuizen, de westelijke rondweg.

'Dat is ook veiliger dan het voorstel over de geplande landbouwontsluiting bij de Overhorsterweg. Sluit deze weg gelijksvloer aan op de kruising met 'pootje noord' ter hoogte van de nieuwe rondweg. Wat er nu voorligt, is een gedrocht', hield Druijff de leden van de provinciale commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie (MIE) voor.

Onveilige situaties

Het verkeer vanaf de N303 rijdt nu dwars door het dorp Voorthuizen. Een rondweg moet opstoppingen en onveilige situaties oplossen. Provincie Gelderland wil geen trekkers op een doorgaande provinciale weg.

Met een extra landbouwontsluiting, krijgt het landbouwverkeer volgens de provincie een goede oost-westverbinding.

Landbouwgrond

Met de aanleg van de rondweg gaat ook agrarische grond verloren. Druijff vroeg daarom om een correcte financiële afwikkeling voor de betreffende boeren.

De Statencommissie MIE vergadert 26 november over de rondweg bij Voorthuizen. Provinciale Staten nemen op 17 december een besluit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer