Boomkwekers+lanceren+eigen+verkeersplan
© Frank de Roo

Boomkwekers lanceren eigen verkeersplan

Ruim tachtig Boskoopse boomkwekers hebben wethouder Gert Dazler een petitie overhandigd om de wegen in Boskoop Oost open te houden voor vrachtverkeer.

Het voorstel werd overhandigd door Coriannne Oudijk van boomkwekerij Arend Oudijk. De gemeente wil een aantal belangrijke wegen in Boskoop Oost afsluiten voor het vrachtverkeer.

Dat gebeurt omdat het verkeer gebruik kan maken van de Oostelijke Ringweg die al deels is aangelegd. Aan veel kleinere wegen in de omgeving zijn veel boomkwekerijen gevestigd. Zij vrezen dat ze dat ze door de maatregelen niet bereikbaar zijn.

Gevaarlijk

De ondernemers erkennen dat er gevaarlijke situaties in Boskoop Oost ontstaan. Maar om de bedrijven toch bereikbaar te houden, hebben zij een eigen plan opgesteld.

Zij willen zij een belangrijke toevoerweg open houden voor het vrachtverkeer, maar het gebruik ervan ontmoedigen. 'Tachtig bedrijven willen daarover afspraken maken en zich daaraan houden', stelt één van de petitieopstellers, directeur Jan de Vries van Boot & co.

Ronde Tafelvergadering

Het voorstel van de boomkwekers wordt besproken tijdens de eerst komende Ronde Tafelvergadering van Boskoop. Eerdere kwamen ruim vijftig ondernemers op een dergelijke bijeenkomst af.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer