Lidl%2Dklant+koopt+steeds+duurzamer+vlees
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lidl-klant koopt steeds duurzamer vlees

Lidl-klanten kopen steeds duurzamere vleesproducten,omdat de Duitse discounter het basis-assortiment daarop aanpast. 'Duurzaam hoeft niet duur te zijn. Ook hier geldt: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs', stelt Marlijn Somhorst.

Die uitbreiding gebeurt samen met de Lidl-leveranciers en in overleg met de Dierenbescherming. Die organisatie juicht de introductie van tweesterren rundvlees door Van Loon Vlees toe.

'Lidl is een groeiende speler in Nederland, dus het gaat wel ergens over', verklaart woordvoerder Dik Nagtegaal.

Ongecastreerde varkens

Lidl was in 2009 een van de eerste supermarkten die alleen nog vlees van ongecastreerde varkens verkocht, geeft Somhorst aan. 'Sindsdien werken we continu aan de volgende stap.'

Welke dat is, houdt de duurzaamheidmedewerkster voor zich. 'Mede dankzij een hechte samenwerking met de Dierenbescherming, voldoen sinds 2011 steeds meer producten in ons assortiment aan het Beter Leven kenmerk.'

Levensomstandigheden

Ruim driekwart van het totale volume van het reguliere vers varkensvlees van de discounter draagt nu aan een ster.

'Ook kip- en rundvleesproducten zijn volop verkrijgbaar met het Beter Leven kenmerk. Vleeswaren, knakworstjes en samengestelde producten als soep, broodsalades en kant-en-klaar maaltijden zijn eveneens voorzien van 1 ster', somt Somhorst op.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer