Veel+animo+voor+Waddenrundvlees
© Marleen Swart

Veel animo voor Waddenrundvlees

De belangstelling onder boeren in Groningen en Friesland om hun koeien te laten slachten via het Waddengoud-keurmerk is groot. 'Wij verwachten binnenkort 200 tot 250 Waddengoud-koeien per week te verwerken', geeft projectleider Adolf Kuipers aan.


Om een koe te laten slachten onder het Waddengoud-keurmerk moet een boer weidegang toepassen en aan natuurbeheer doen. De (melk)veehouders krijgen 15 cent per kilo geslacht gewicht extra.
De koeien worden sinds vorige week in de oude slachterij in het Slachthuis Dokkum geslacht, waarna ze in Makkum worden uitgebeend. Hiervoor is een oud slachthuis verbouwd.

Slachthuis Dokkum

Hoeveel Slachthuis Dokkum in het project heeft geïnvesteerd, wil Kuipers niets zeggen. Met de certificering van het Waddenrundvlees is rundvlees het grootste product van Waddengoud.

Onder het Waddengoud-label werd al Texels Lamsvlees verkocht en streekdelicatessen.

Weer

  • Zondag
    16° / 11°
    75 %
  • Maandag
    18° / 14°
    50 %
  • Dinsdag
    12° / 9°
    30 %
Meer weer