Prijzen+rundvleeshouderij+dalen
© Nieuwe Oogst

Prijzen rundvleeshouderij dalen

Europese rundveehouders hebben te maken met dalende prijzen. Dat stelt de overkoepelende boerenvertegenwoordiging Copa-Cogeca in Brussel.

In vergelijking tot vorig jaar zijn in dit eerste deel van het jaar de prijzen met 5 procent gezakt. Daarbij zijn de productiekosten flink toegenomen. De stijgende voerprijzen zijn de grootste boosdoener, stelt Copa-Cogeca.

Naar verwachting zal de komende tien jaar de consumptie en productie van rundvlees in Europa met 7 procent afnemen, stelt Piere Chevalier, van de werkgroep rundvleesvee bij Copa-Cogeca.

Onder druk

'De import van rundvlees zal echter toenemen, verwacht Chevalier. 'Daardoor komt er druk op de prijzen te staan. In veel gebieden in Europa kan dat zeer negatieve gevolgen hebben voor rundveevleeshouders.'

Hij vreest dat veel banen op het platteland verloren gaan. Daarbij hekelt de boerenvoorman de oneerlijke concurrentie. 'Vleesveehouders in Europa hebben met veel strengere controles en welzijnseisen te maken dan in andere delen van de wereld het geval is.'

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer