Lidl+verkoopt+tweesterren+rundvlees+%28video%29
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lidl verkoopt tweesterren rundvlees (video)

Lidl verkoopt vanaf donderdag rundvlees van stieren met twee sterren van het Beter Leven kenmerk. Het gaat om Limousin- en Blonde d'Aquitaine-runderen van 29 veehouderijen uit België en Zuid-Nederland.

De kalveren van deze runderen zogen bij hun moeder en lopen minimaal vijf maanden met haar in de wei.

De runderen lopen ten minste 180 dagen per jaar en 12 uur per dag buiten. In het weiland is bescherming aanwezig tegen extreme weersomstandigheden.

Zachte ligplek

Opgestalde runderen hebben voldoende zicht en daglicht. Verder is er altijd een zachte ligplek van stro of houtkrullen beschikbaar.

In overleg met Staatsbosbeheer lopen de dieren ook in natuurgebieden, waarmee de boeren daar agrarisch natuurbeheer verzorgen.

Gras

Het voer bestaat grotendeels uit ruwvoer. In de zomer is dat vers gras en in de winter kuilgras. Het gebruik van soja wordt zo veel mogelijk beperkt.

Antibioticagebruik wordt waar mogelijk tot het minimum beperkt. De veetransportlijnen zijn kort en worden onder geconditioneerde omstandigheden uitgevoerd, meldt Lidl.

Producten

De volgende zes tweesterrenproducten liggen deze week in de koeling: rosbief a la minute, biefstuk, stooflappen, hamburgers, rundersaucijs en steak tartaar.

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  4° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer