Weinig+effect+rundvleesban+Rusland
Nieuws
© 123 RF Stockfoto

Weinig effect rundvleesban Rusland

Mede door de wereldwijde krappe voorraden is er weinig aanbod van rundvlees, meldt Rabobank in haar kwartaalbericht.

Volgens de bank heeft vooral Brazilië profijt van de Russische ban op Europees rundvlees.

Voor de belangrijkste exporteurs van rundvlees, Australië en de Verenigde Staten, heeft deze ban nauwelijks effect. Dit komt mede doordat voorafgaand aan het exportverbod de handel al fors werd belemmerd.

Recordprijzen

'Er is grotendeels positief nieuws voor de wereldwijde vleesindustrie. Door de sterke vraag en het krappe aanbod zijn er geen tekenen van een verslapping van de markt. Hierdoor worden de prijzen nog hoger. In sommige landen gaat het zelfs om recordprijzen', aldus Rabobank-analist Angus Gidley-Baird.

Voor de EU is er overigens minder goed nieuws. Hier blijft de markt naar verwachting onder druk en zal in het beste geval stabiliseren. Door de concurrentie van het goedkopere varkensvlees en kip zal de seizoensgebonden toename van consumptie waarschijnlijk niet leiden tot hogere prijzen, aldus Rabobank.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer