Bevlogenheid

Afgelopen week heb ik als jurylid van de Venlose Lodewijk van der Grintenprijs een bezoek gebracht aan tuinderij BioVerbeek in Velden. Wat een topbedrijf! En wat een hartverwarmende bevlogenheid trof ik aan bij de broeders Jac, Leo en Fons, die samen de directie vormen. Een geweldige keuze van de LLTB-afdeling Horst-Venlo om dit bedrijf te nomineren. Opnieuw een kanshebber voor deze prestigieuze prijs, nadat twee jaar geleden het melkveebedrijf annex loonbedrijf van de familie Van Lipzig in Schandelo al met de beker aan de haal ging.
BioVerbeek is een modern, biologisch tuinbouwbedrijf en levert producten onder de eigen merknaam aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in binnen- en buitenland. BioVerbeek past daarbij de allernieuwste teeltinzichten en technieken toe, veelal op basis van eigen research. Het bedrijf beschikt over een verpakkingslijn, die de producten verpakt en labelt al naar gelang de wensen van de klant.
Ik was echt onder de indruk. En ben er trots op in mijn rol als waarnemend voorzitter dit innovatieve bedrijf te mogen vertegenwoordigen. Je zou haast zeggen dat onze vereniging alléén maar bestaat uit gepassioneerde boeren en tuinders.
Want deze maand vielen ook Christian en Monique van Summeren uit Stramproy in de prijzen. Zij wonnen de Weerterlandprijs met hun geitenmelkerij annex manege en lieten daarmee zien dat agrarisch ondernemers meedoen tussen mkb en LWV, inventief zijn en out of the box kunnen denken. Als ik alle leden moet noemen die zowel regionaal als landelijk de laatste jaren in de prijzen zijn gevallen, zou ik nog vijf columns nodig hebben.
Mijn punt is, dat we deze vernieuwende voorhoede van ondernemers heel hard nodig hebben om onze sector in beeld te brengen en hun ervaringen ten goede te laten komen aan collega-ondernemers. Niet iedereen kan voorop lopen en dat hoeft ook niet. Waar we dan wel voor moeten zorgen is, dat we als LLTB wijzen op kansen, kennis en ervaring toegankelijk maken en de relevante partijen bij elkaar brengen. Ruimte om te ondernemen, daar gaat het om.

Elly Roebroek,

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer