Volgende+week+overleg+mestverwerking
Nieuws
© Cumela

Volgende week overleg mestverwerking

Minister Sharon Dijksma van Economische Zaken heeft komende week overleg met het bedrijfsleven over de mestverwerkingspercentages. Volgens geruchten moeten de percentages rond verplichte mestverwerking fors worden verhoogd.

De Commissie van Deskundigen van de Meststoffenwet (CDM) heeft aan staatssecretaris Dijksma aangegeven dat de mestverwerking in een hogere versnelling doorgevoerd moet worden om de benodigde capaciteit van mestverwerking te halen, meldt Cumela Nederland.

Enkel advies

De ingestelde werkgroep die dit advies afgegeven heeft, heeft dit puur wetenschappelijk onderbouwd, het bedrijfsleven is hier niet bij betrokken geweest. Er is verder geen overleg geweest, het advies is uitsluitend door staatssecretaris Dijksma meegedeeld.

Volgende week overlegt ze over dit advies met het bedrijfsleven en bespreekt ze de mogelijkheid om aanpassingen door te voeren. LTO zit hierbij ook aan tafel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer