Partners geïnformeerd over afzetplan glas

Door de aansluiting van Frugiventa en Dutch Produce Association (DPA) krijgt het initiatief voor een nieuw afzetplan van LTO Glaskracht Nederland en de Rabobank meer grondslag in de afzetketen van glasgroenten.

Partners+ge%C3%AFnformeerd+over+afzetplan+glas
© Nieuwe Oogst

'Op verzoek van Productschap Tuinbouw hebben wij Frugiventa en DPA geïnformeerd over de inhoud van het plan en over het achterliggende onderzoek van Rijnconsult', vertelt Geert van Oosterhout van LTO Glaskracht Nederland.

Dat verzoek volgde na de bespreking van een projectbijdrage van 250.000 euro van Productschap Tuinbouw (PT) aan het ontwerpen van een masterplan dat het Nederlandse glasgroentencluster weer een gezonde toekomst moet geven.

Definitief

De aanvraag werd in de Commissie Voedingstuinbouw op 14 oktober al positief beoordeeld, maar nog niet definitief goedgekeurd. Van Oosterhout: 'Binnenkort vraagt PT via stemming goedkeuring aan de leden van de Commissie Voedingstuinbouw'.

De al jarenlange voortdurende slechte prijsvorming bij tomaat, paprika, komkommer en andere glasgroenten vormt de aanleiding voor het afzetplan.

Businessplan

De beoogde uitvoerder McKinsey kan voortborduren op het rapport ‘bouwstenen voorkeursscenario afzetstructuur glasgroenten’ van Rijnconsult.

De opdrachtgevers willen dit doorvertaald zien naar een businessplan voor de sector, dat binnen drie maanden klaar moet zijn.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  16° / 10°
  25 %
 • Zondag
  17° / 5°
  10 %
 • Maandag
  16° / 7°
  5 %
Meer weer