Lucie+wint+Veekeuring+Friesland
Nieuws
© Auke Landman

Lucie wint Veekeuring Friesland

Het algemeen kampioenschap op de Jubileum-Veekeuring Friesland in Oenkerk was vandaag een prooi voor Lucie, de Blaizer-dochter van Ronnie Altenburg uit Koufurderrige.

De koe , gefokt door Jan Aalberts in Menaldum was op deze 1500 bezoekers tellende show een terechte kampioen. Ze won ook bij de oudere koeien, waar ze Jardin-dochter Anna 373 van de familie Atsma uit Oostermeer voor bleef.

Het erelint in de middenklasse was voor Sondeler Edelweiss 8560 (V. Janssen) van Jacobus Eppinga uit Sondel, voor Golden-Oaks St-Alexander-telg Djura van maatschap Talsma uit Warga.

Prima Jackpot

Vanwege het jubileum werd deze editie ook een zogenaamde Jackpot gehouden. Deelnemers aan die Jackpot moesten hun dieren al voor 1 mei aanmelden. Bij die aanmelding mochten de dieren nog niet hebben gekalfd, waardoor aanmelding toch een gok is.

Voor die Jackpot waren 32 dieren aangemeld en kwamen 12 dieren in de ring. De beste vier dieren verdeelden daarbij de prijzenpot van 1000 euro.

De hoofdprijs ging daarbij naar Acme-dochter Topcross Jaan 600 van Jaap Jacobi uit Garijp. Deze vaars werd ook kampioen, terwijl haar secondante bij de jackpot én de vaarzenstrijd Hemrik Holstein Oslo 47 was. Deze Braxton-telg is eigen aan Brand Jan en Gea de Haan uit Hemrik.

Bedrijfscollecties

Bij de pittige strijd om de bedrijfscollecties was de titel voor de familie Jorna uit Gaast, terwijl de familie De Groot uit Oudega (Sm.) de reservetitel opeiste.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 4°
  20 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
Meer weer